top of page

Een succesvolle #ReturnToHome-strategie met de thuiswerkomgeving-feature van TableAir

In minder dan drie weken gaan we van een succesvolle #ReturnToWork-strategie terug naar #ReturnToHome. We keken ernaar uit om ‘gewoon’ weer op kantoor te kunnen zitten, maar we zullen moeten wachten. Gelukkig heeft COVID-19 ons al laten zien hoe flexibel we zijn en hoe snel we kunnen omschakelen. Maar bovenal heeft het ons uitgedaagd creatief na te denken over een nieuwe vorm van (samen)werken. Een vorm die naadloos aansluit bij onze techniek: digitaal, vooruitstrevend en flexibel.

Verplicht thuiswerken, het kan prima

Was eerst het advies om ‘zoveel mogelijk thuis te werken’, vanaf vandaag zal er strikter worden gehandhaafd. Werkgevers die toch mensen naar kantoor halen, kunnen daarop ‘aangesproken worden’ of zelfs tijdelijk hun bedrijf moeten sluiten. Hoe jammer de meesten van ons het ook vinden, het is heel simpel: in het belang van de volksgezondheid zitten we voor onbepaalde tijd vast aan het verplichte thuiswerken. Natuurlijk is het even omschakelen, maar waar voorheen veel mensen aangaven dat thuiswerken voor hen geen optie was, zien we nu sinds COVID-19 dat dit prima kan.

Wie werkt er thuis, wie is er een dag vrij?

We zullen er maar het beste van moeten maken, met aandacht, zorg, een beetje extra liefde en bovenal met slimme techniek. Want als we straks weer allemaal thuiszitten, wordt het meteen ook weer een stuk uitdagender om de beschikbaarheid van collega’s in kaart te brengen. Wanneer werken ze thuis, wanneer zijn ze een dag vrij? Dit is nu lastiger te zien, je kunt immers niet fysiek gaan kijken of de collega aanwezig is. De eerste stap is dan ook om werken vanuit huis zo gemakkelijk mogelijk te maken. Een aparte thuiswerkomgeving-feature die voor iedereen inzichtelijk maakt wie er op dat moment thuiswerkt. Zo weet je altijd of iemand bereikbaar is.

Binnen vijf dagen live

Om de overgang naar thuiswerken te versnellen maakt TableAir het mogelijk dat deze speciale thuiswerkomgeving-feature al binnen vijf dagen aan het flexwerkplek-reserveringssysteem wordt toegevoegd. Eenmaal live hoeven de medewerkers enkel nog de werkdag te beginnen met inloggen, waarna zij in een prachtig vormgegeven overzicht meteen zien welke collega’s wel en niet beschikbaar zijn.

Straks in vijf simpele stappen weer terug naar kantoor

En mogen we straks weer mondjesmaat naar kantoor? Dan hebben we gelukkig nog altijd onze succesvolle #ReturnToWork-strategie. Door het volgen van vijf simpele stappen kun je straks zonder grote investeringen in tijd en geld het kantoor geleidelijk weer openen. De aparte thuiswerkomgeving komt ook dan goed van pas. Wij durven namelijk wel met zekerheid te stellen dat er straks geen bedrijf meer is dat teruggaat naar het ‘oude’ normaal waarin iedereen elke dag op kantoor is. We zijn klaar voor het ‘nieuwe’ normaal, waarin een combinatie van thuis en op kantoor werken heel vanzelfsprekend is. Juist dan wil je voor iedereen inzichtelijk maken wie er op dat moment thuiswerkt. Zo weet je altijd of iemand in het pand aanwezig is of niet.

Wil je ook de voordelen van ons flexwerkplek-reserveringssysteem ervaren? Vraag dan nu een gratis demo aan. Duizenden bedrijven en overheidsinstanties gingen je al voor.

101 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page