top of page

Hybride werken: 5 trends voor 2023

Bij veel bedrijven was werken op kantoor tot voor kort het uitgangspunt. Er leek een pandemie voor nodig om werkgevers te laten inzien dat hun medewerkers ook heel goed in staat zijn om thuis te werken. Vóór corona werkten mensen met een fulltime job gemiddeld één dag thuis in de week. Nu is dat bijna de helft! Hybride werken is dus een blijvend gegeven. TableAir geeft 5 trends voor 2023.

1. Herindeling van kantoorruimte

Omdat veel werknemers niet meer elke dag naar kantoor komen, blijft veel ruimte onbenut. Het afstoten van vierkante meters gebeurt nog niet massaal, maar bedrijven gaan wel slimmer om met het indelen van kantoorruimte. Denk hierbij aan meer flexplekken en een mix van verschillende ruimtes.


2. Kantoor wordt ontmoetingsplek

Werken op kantoor heeft een sociaal karakter gekregen. Het is een ontmoetingsplek waar mensen komen om samen te werken, te overleggen en vergaderen. Maar zelfs óók voor ontspanning. Het kantoor is echt een verbindende factor voor alle hybride werkers.


3. Reserveringssysteem voor werkplekken en vergaderruimtes

Het faciliteren van hybride werken is voor veel bedrijven nog steeds een uitdaging, zeker als het gaat om een goede spreiding van mensen op kantoor. Om te voorkomen dat er geen werkplek meer is als een werknemer op kantoor komt, gaan steeds meer organisaties gebruik maken van een (digitaal) reserveringssysteem, zoals TableAir. Zo wordt er duidelijk wie, waar werkt en welke vergaderruimtes beschikbaar zijn.


4. Investeren in IT

Binnen veel bedrijven is IT vaak een remmende factor als het gaat om hybride werken. Er heerst nog steeds angst voor eindeloze integratietrajecten en aankoop van dure systemen. Dat wordt onnodig met een systeem als TableAir, die alle belangrijke softwareprogramma’s ondersteunt. Daarnaast maken extra’s, zoals office sensors en het gebruik van NFC- en RFID-kaartlezers het faciliteren van hybride werken nog makkelijker en overzichtelijker.


5. Parkeerplekken worden schaars

Bedrijven hebben niet alleen minder werkplekken, maar ook steeds minder parkeerplekken. Als er tegelijkertijd veel collega’s en/of bezoekers naar kantoor komen, kan het tekort aan parkeermogelijkheid frustraties opleveren. Ook hier is de parkeermodule van TableAir een uitkomst, waarmee er via een app vooraf een parkeerplaats gereserveerd kan worden.


Wil je meer weten over hybride werken of ben je benieuwd wat TableAir voor jouw organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op, of vraag een gratis demo aan.

21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page