top of page

TableAir lanceert COVID-19 Desk Cleaning App

Flexwerk softwareproducent TableAir lanceert vandaag de COVID-19 Desk Cleaning App. De app is volgens de ontwikkelaar wereldwijd een van de eerste modules die bedrijven en overheidsinstanties een oplossing voor een COVID-19 veilige werkomgeving biedt. De extra module van het populaire softwaresysteem zorgt ervoor dat een werkplek of vergaderruimte pas beschikbaar wordt gesteld als deze is gereinigd, waardoor het besmettingsgevaar van COVID-19 tot een minimum wordt beperkt. In Nederland heeft de gemeente Amstelveen de primeur van deze speciale schoonmaakmodule.

Schoonmaakteam heeft de leiding

De reinigingsmodule van TableAir is wereldwijd de enige applicatie waarbij het (in- of externe) schoonmaakbedrijf realtime inzicht heeft in welke (werk)plekken en vergaderruimtes nog gereinigd moeten worden. In de tussentijd geven de zichtbare reserveringssensoren op de werkplek aan dat deze nog gereinigd moet worden om zo alle medewerkers een extra gevoel van veiligheid te geven. Het schoonmaakteam kan na reiniging conform alle COVID-19-richtlijnen de plek of ruimte weer beschikbaar maken in het systeem.

Gemeente Amstelveen Waar sommige organisaties hun medewerkers tot 2021 laten thuiswerken is bij de gemeente Amstelveen op dit moment bijna een kwart van de 1.200 medewerkers weer op kantoor. Mede door het aantal beschikbare werkplekken aan te passen en de schoonmaakmodule aan het reserveringssysteem voor werkplekken en vergaderruimtes toe te voegen, was een COVID-19 veilige werkomgeving snel gerealiseerd. Hans Schekermans, projectdirecteur bij de gemeente Amstelveen: “De anderhalvemetersamenleving betekent voor veel organisaties een snelle en onverwachte invoering van flexwerken. Wij hebben het geluk dat onze medewerkers net begonnen waren met het reserveren van een werkplek. Toen we tijdens de intelligente lockdown op de plattegrond het aantal beschikbare (werk)plekken, met uiteraard 1,5 mtr afstand, zichtbaar hadden gemaakt, groeide al snel het vertrouwen in een veilige werkomgeving. Iedereen weet dat ze niet hoeven te zoeken naar een werkplek of collega, waardoor looproutes en onnodig onderling contact worden geminimaliseerd. De schoonmaakmodule zal er zeker aan bijgedragen dat de medewerkers op kantoor een veilig gevoel krijgen.”

53 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page